Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Gastrosexuálové pochopili, že láska prochází žaludkem )) Pokud takový chlap nevyplýtvá všechny síly v kuchyni, může být prototypem moderního muže, jak ho chceme my holky mít Já se doma o kuchyň nerada dělím, takový týpek není nic pro mě, ale kdybych se podruhé znovu narodila, zařídila bych si to jinak Wohnouti mě baví!
OdpovědětVymazatNemám ráda chlapy, kteří se pletou do vaření. Můj táta stále "pindal" mojí mamince do vaření. Jak má míchat cibulku, aby byla pěkně do základu rovnoměrně opečená, jak podlévat maso v troubě ... Jedno léto jsme museli v pět hodin ráno na maliny, vysokou trávou k lesu, aby pak maminka v kuchyni na Chalupech vařila malinový kompot, nebo něco podobného v tátových představách. Jeho babička z nich vařila čaj, dala dvě lžičky do hrnečku a jak byl čaj lahodný. Vařila, vařila a stále to nebylo ono, bylo to řídké, byl to jen kompot, pak šťáva. Bylo mi tak deset, ale živě si to vybavuji. Teď si myslím, že ta moje prababička to pekla v troubě - jako je pečený čaj z drobného bobulovitého ovoce.
OdpovědětVymazatTakhle se mi muž cpát do kuchyně, tak ho ve vypjatých chvílích ženu s kuchyně s kudlou v ruce .
Na druhou stranu mám ráda, když se můj vyučený kuchař se zápalem pro konkrétní recept do kuchyně postaví. I když neví, kde najde koření, kde najde mouku a i když, že se bojím, že maso pokazí .
Wohnoutí poslední album se hodně podařilo. Lituju, že jsem odmítla jet na festival na Švihov.
[2]: tak to můj muž ví přesně kde co v naší teď už společné kuchyni najde (obzvlášť poté co si jí přeskládal k obrazu svému)ale vaří dobře. hlavně ty své specialitky a když jsme po celém dni unavená tak jsem ráda, že je ochotný udělat večeři i když je to třeba jen chleba ve vajíčku
OdpovědětVymazatTak ty teď ve své kuchyni tedy hledáš a tápeš ?!
OdpovědětVymazat