Přeskočit na hlavní obsah

Gastrosexuál

Do příboru se ošatím a nebude mi zima,
stříknu pivo na rukávy a kolu do gatí,
vzít si boty z kaviáru není volovina,
na léto si pak uvařím šaty koprový.


Komentáře

  1. Gastrosexuálové pochopili, že láska prochází žaludkem )) Pokud takový chlap nevyplýtvá všechny síly v kuchyni, může být prototypem moderního muže, jak ho chceme my holky mít Já se doma o kuchyň nerada dělím, takový týpek není nic pro mě, ale kdybych se podruhé znovu narodila, zařídila bych si to jinak Wohnouti mě baví!

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám ráda chlapy, kteří se pletou do vaření. Můj táta stále "pindal" mojí mamince do vaření. Jak má míchat cibulku, aby byla pěkně do základu rovnoměrně opečená, jak podlévat maso v troubě ... Jedno léto jsme museli v pět hodin ráno na maliny, vysokou trávou k lesu, aby pak maminka v kuchyni na Chalupech vařila malinový kompot, nebo něco podobného v tátových představách. Jeho babička z nich vařila čaj, dala dvě lžičky do hrnečku a jak byl čaj lahodný. Vařila, vařila a stále to nebylo ono, bylo to řídké, byl to jen kompot, pak šťáva. Bylo mi tak deset, ale živě si to vybavuji. Teď si myslím, že ta moje prababička to pekla v troubě - jako je pečený čaj z drobného bobulovitého ovoce.
    Takhle se mi muž cpát do kuchyně, tak ho ve vypjatých chvílích ženu s kuchyně s kudlou v ruce .
    Na druhou stranu mám ráda, když se můj vyučený kuchař se zápalem pro konkrétní recept do kuchyně postaví. I když neví, kde najde koření, kde najde mouku a i když, že se bojím, že maso pokazí .
    Wohnoutí poslední album se hodně podařilo. Lituju, že jsem odmítla jet na festival na Švihov.

    OdpovědětVymazat
  3. Danča - ségra25. srpna 2011 v 0:16

    [2]: tak to můj muž ví přesně kde co v naší teď už  společné kuchyni najde (obzvlášť poté co si jí přeskládal k obrazu svému)ale vaří dobře. hlavně ty své specialitky a když jsme po celém dni unavená tak jsem ráda, že je ochotný udělat večeři i když je to třeba jen chleba ve vajíčku

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty teď ve své kuchyni tedy hledáš a tápeš ?!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...