Oblíbenou variaci těstovinového salátu má každý tu svou. V horkých dnech se vychlazený velice hodí jako letní oběd, nebo večeře. Tak to bylo u nás v horké úterý a můžu si napsat bod, jelikož jsem se strefila do chuti všem.
1 balení - 500 g těstovin,
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě,
citron a olivový olej,
šest rajčat,
mražená zrna kukuřice,
sůl a pepř,
čerstvá bazalka a petrželka.
Těstoviny uvařím podle návodu a al dente. Vhodné jsou komlikovanější tvary, nebo tvary s dírkou, do kterých má šanci proniknout tuňákový dip. Po scezení z nich poctivě vytřepu, nechám mírně vychladnout a ještě do teplých těstovin zamíchám pořádnou dávku olivového oleje, šťávu z jednoho citronu a tuňákové maso, vlastní šťávu samozřejmě nejdříve odstraním ;-). Přidám rajčata, nakrájená na kostičky, zbavená vnitřků a semínek. Přidám povařenou kukuřici. Sama bych raději volila olivy, kukuřicí se podbízím dětem. Nakonec dojde na velkou hrst zelených bylinek. V lednici nechám vychladit. To, že salát zachutnal, mám potvrzeno, druhý den po něm byla scháňka.
Těstovinové saláty a léto k sobě prostě patří! A s tuňákem a zeleninkou, to je báječná kombinace! Musím zítra do trhu, bazalka nám nějak chřadne, tak budu muset pořídit novou. Do salátů by určitě chyběla!!!
OdpovědětVymazatKrásně barevný těstovinový salátek je opravdovým pohlazením pro žárem vyprahlá hrdla těch malých i velkých. Ačkoli u nás doma manžel těstoviny příliš nepreferuje, těstovinový salát v něm vždycky zmizí nevídaně rychle, takže brzy určitě vyzkouším tvou varinatu, neboť horké dny k odlhečenému menu přímo vybízejí.
OdpovědětVymazatBezvadné, já bych se také klonila k olivám :) Bazalka mi tedy teprve roste, stále malinká, ale už se moc těším, až bude k otrhávání, zvlášť ta fialová :)
OdpovědětVymazat[1]:+[2]:+[3]:Moje variace se zdá býti na první pohled asketická, tuňák není skoro vidět, protože s citrónem a olejem vytvoří pastu, která obalí těstoviny. Kousnutí do rajčete nebo kukuřice tomu dá šťávu a bazalka tu finální chuť.
OdpovědětVymazatNa trhu jsem také měla na výběr fialovou bazalku, někdy jsem ale jako kůň s klapkami na očích, jdu přímo, nevidím napravo, nalevo. Samozřejmě jsem koupila jako vždy zelenou.
Opravdu vděčný pokrm, přidávám navíc ještě i okurku, papriku, cibulku na drobno...
OdpovědětVymazatV kombinaci s kukuřicí mám v oblibě např. zase červenou řepu a křen...vylepšovat lze kousky masa. A to i sojového.
Fialovou bazalku? Budu muset zapátrat, neznám!
Zdravím, ráda Vás tu navštěvuji!
Tyhle saláty s tuňákem přímo zbožňuji. Viděla jsem v Bille skleničku s tuňákem, krásné kousky masa, cena ale dost vysoká 99.- Kč, na gramáž jsem se nepodívala, ale je to asi jako ta větší tuňáková konzerva. Mají dokonce 2 druhy s oliváčem a slunečnicovým.
OdpovědětVymazatMěj se pěkně!
[5]: Děkuji za milý pozdrav i nové kombinace s řepou a křenem, moc mě těší, že se Vám u mě líbí !
OdpovědětVymazat[6]: To je cena opravdu vysoká. Já kupuju tuňáka ve vlastní šťávě, neb má méně kalorií. Někdy více, někdy méně na ty kalorie hledím .
OdpovědětVymazatPerfektně vyvážené jak barevně, tak chuťově! Dneska si jdu koupit toho tuňáka, zítra vyzkouším k obědu :)
OdpovědětVymazatMusim konstatovat, že salát je opravdu vynikající... Připravila jsem ho hlavně pro přítele, tak doufám, že i jemu bude chutnat :)
OdpovědětVymazat[10]: To mně těší.
OdpovědětVymazat