Včera jsem si "do foroty" našla spoustu receptů na přípravu lilku.
Marinovaný lilek od Jenofefy, středomořskou zeleninu na plechu, Jeanův lázeňský lilek. Lilek mám hodně ráda. Po "vypocení" ho nesmažím, ale peču v troubě na pečícím papíru, jen lehce pomašlovaný olivovým olejem. Takto upravený si jej přidávám do špaget, do salátů.
A moje včerejší inspirace?
Marinovaný lilek od Jenofefy, středomořskou zeleninu na plechu, Jeanův lázeňský lilek. Lilek mám hodně ráda. Po "vypocení" ho nesmažím, ale peču v troubě na pečícím papíru, jen lehce pomašlovaný olivovým olejem. Takto upravený si jej přidávám do špaget, do salátů.
A moje včerejší inspirace?
Malý lilek (cca 200 g) upekla stejným způsobem, jen jsem k němu přihodila pár neloupaných stroužků česneku. Pak jsem plátky vložila do malé zapékací misky. Upečený česnek jsem vyloupla ze slupek, rozmáčkla a natřela na lilek. Asi 50 g sýru typu camembert (asi do konce života budu motat dva pojmy camembert vers. cabernet :) ) jsem nakrájela na plátky a přidala do zapékací misky. Navrh jsem rozdrobila asi 50 g fety a přihodila malou kytičku z tymiánu (nádherně mi kvete na balkóně). Pokapala jsem vše lehce olivovým olejem a zapekla jsem 15 minut.
Dobrou chuť!
Pečený česnek natřít na plátky je bezva nápad. A jakýkoliv sýr k tomu? Paráda! My dáváme na Jeanův lilek sýr s modrou plísní. Máš to moc hezké
OdpovědětVymazatP.
Pečený česnek miluju. Neloupané česnekové stroužky přihazuji do pekáče, kde se dá, ke kuřeti, masové pečeni, k pečeným bramborům a teď i k lilku. A pak si je nemilosrdně přivlastním a s nikým se o ně nedělím.
OdpovědětVymazat