Přeskočit na hlavní obsah

FISH and JAZZ



Po Opidu v Těptíně kapitán Přístavu Valnovka zakotvil v dalším přístavu. Od trochu punkovějšího stylu vaření a stolování se přesunul do profesionální kuchyně a hosté do stylové restaurace. Ve spolupráci s restaurací Na Rynku tvoří degustační večeře z ryb a plodů mořských i sladkovodních vod. Já měla to štěstí účastnit se druhého večera a dokumentaci velice poklidného a pohodového večera nechám mým fotografiím (Ve fotografování se mám ještě co učit, ale přidávám i ty nepovedené, kdy mé pohodlné focení za denního světla už fungovat nemohlo. Za mojí nedokonalost se ale nestydím a s klidem jí přiznám.). Podle mého názoru ten večer průběžně a beze zbytku ilustrují, že není potřeba zbytečných slov. Chtěla bych pochválit bezvadný servis číšníků a číšnic, obzvlášť jedna černovláska byla dokonalá, roztomile poskakovala se sklízenými talíři a energie ani radost z práce jí po čtyřech hodinách zápřahu nechyběla. Servírované jídlo - standartně výborné a dokonalé. Milan drží kvalitu. Čerstvé chutě a žádné znásilňování surovin. Kdybych se měla říct, co mi chutnalo nejvíc, nevěděla bych. Mám ráda ryby a miluju mořské plody. (Ale asi nejvíc jsem si užila krevetový špíz s grilovanou zeleninou). Pěkný večer byl podmalovaný jazzovou a swingovou hudbou (ale já stejně roztrála u "Every breath you take".). K dokonalosti ráje chyběl opravdu jen ten oceán, nebo alespoň moře na obzoru, jak vtipně poznamenal jeden z loučících se hostů. Díky všem, byl to balzám nejen pro duši!





























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...