Po Opidu v Těptíně kapitán Přístavu Valnovka zakotvil v dalším přístavu. Od trochu punkovějšího stylu vaření a stolování se přesunul do profesionální kuchyně a hosté do stylové restaurace. Ve spolupráci s restaurací Na Rynku tvoří degustační večeře z ryb a plodů mořských i sladkovodních vod. Já měla to štěstí účastnit se druhého večera a dokumentaci velice poklidného a pohodového večera nechám mým fotografiím (Ve fotografování se mám ještě co učit, ale přidávám i ty nepovedené, kdy mé pohodlné focení za denního světla už fungovat nemohlo. Za mojí nedokonalost se ale nestydím a s klidem jí přiznám.). Podle mého názoru ten večer průběžně a beze zbytku ilustrují, že není potřeba zbytečných slov. Chtěla bych pochválit bezvadný servis číšníků a číšnic, obzvlášť jedna černovláska byla dokonalá, roztomile poskakovala se sklízenými talíři a energie ani radost z práce jí po čtyřech hodinách zápřahu nechyběla. Servírované jídlo - standartně výborné a dokonalé. Milan drží kvalitu. Čerstvé chutě a žádné znásilňování surovin. Kdybych se měla říct, co mi chutnalo nejvíc, nevěděla bych. Mám ráda ryby a miluju mořské plody. (Ale asi nejvíc jsem si užila krevetový špíz s grilovanou zeleninou). Pěkný večer byl podmalovaný jazzovou a swingovou hudbou (ale já stejně roztrála u "Every breath you take".). K dokonalosti ráje chyběl opravdu jen ten oceán, nebo alespoň moře na obzoru, jak vtipně poznamenal jeden z loučících se hostů. Díky všem, byl to balzám nejen pro duši!
V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
Komentáře
Okomentovat