Listové těsto. Jablíčka na tenké plátky. Skořice a krystalový cukr. Forma na muffiny.
Jablka omyjte, rozčtvrťe, vykrájejte jádřince. Čtvrtky nakrájejte velice ostrým nožem na velice tenké plátky a proti zahnědnutí je chraňte ponořením do ocitronované studené vody. Těsto vyválejte a nakrájejte na pruhy o šířce cca dvojnásobné výšky muffinových košíčků - silikonových, nebo plechu na muffiny.
Pruhy posypejte cukrem, skořicí, na polovinu založte po celé délce jablečnými plátky, které budou hranu těsta převyšovat. Druhou stranu těsta přeložte a utěsněte přes jablečné plátky, které budou takto uložené v pouzdře z listového těsta. Z jedené strany začněte těsto rolovat do tvaru růže, kterou usadítě do muffinové formy. Pečte jako štrůdl, zprudka, plech s formičkami bude možná lepší uložit do spodnější části trouby, aby se zespodu těsto lépe propeklo a aby se zvrchu jablečné okvětní lístky nespálily.
Kdo mi neporozuměl, podívá se na toto video:
OMG To vypadá tak dobře, že bych to snad nedokázala sníst!
OdpovědětVymazat[1]: Ó, děkuji uctivě !
OdpovědětVymazatJdu sníst celou čokoládu. Vaše vina
OdpovědětVymazatTak to je krásný!!! Jablek plný sklep, zítra koupím listové těsto a tohle bude krásné překvápko na narozeninovou oslavu ke kamarádce Maruško, jsi úžasná!
OdpovědětVymazat[3]:Trocha ... čokolády nikoho nezabije !
OdpovědětVymazat[4]: Jéé, to jsem ráda, že se tenhle nápad hodí. Měla jsem pocit, že už je to trochu "provařený" a že jdu s moukou do mlýna.
OdpovědětVymazatMoc pěkné! Taky bych zaváhala, jestli se zakousnout nebo pokračovat v obdivování
OdpovědětVymazatTo vypadá opravdu krásně, a přitom není třeba milion ingrediencí. Určitě zkusím! :)
OdpovědětVymazat[8]: Skvěle, díky. Jen je třeba je v troubě trochu hlídat, okvětní lístky se spálí natošup!
OdpovědětVymazat[7]: Máš pravdu, ale když to lístové těsto těsto je nejlepší právě upečené, čím déle stojí, tím víc navlhá a ztrácí křehkost - tady, bohužel, otálení není na místě !
OdpovědětVymazat