Někdo je čertův švagr a někdo skorošvagr. Skorošvagra Lukáše mám já a (bonus) stále vaří a peče. Navíc (bonus navíc) se zdokonaluje v bezlepkovém pečení z cela nezištných důvodů. Podporuje v bezlepkové dietě svou ženu, mojí jednu sestru. Po delší době poslal dokumentaci a tak se dělím. Stejně, jako se Lukáš podělil o degustační kousek. Díky a s doporučením sdílím:
"Udělal jsem bezlepkové těsto a z poloviny jsem udělal pizzu a co z tou druhou? Náhodou jsem narazil na internetu na spicy italian crescent ring. Smůla pro mě byla, že to byly jen obrázky a tak jsem použil pozorovací talent a pokusil jsem se tento slaný koláč vytvořit. A tady je výsledek:
Na toto těsto, ze kterého jsem upekl jednu pizzu a jeden speciální koláč, jsem použil 300g mouky Schär mix-B. Existuje ještě je mix-C, ale ten je pro sladké pečení. Dále 15g čerstvého droždí, 200 ml vody používám teplou 40°C a tři až čtyři lžičky olivového oleje. Taky dávám lžičku soli do mouky. No a vlastně lžičku a půl cukru na kvásek. Suché droždí nepoužívám. Tuhle mouku máme oblíbenou vlastně z praxe. Ze všech, co jsme zkusili, nám napečené z téhle chutná nejlépe a nejlépe se nám s těstem z této mouky pracuje."
Upečené zlaté slunce na talíři. Paráda, ne?!
Maruško, tak to je bomba! Zlaté jedlé slunce, to by mě nenapdalo A nevěděla jsem, že se tvá sestra též potýká s bezlepkovou dietou. Ještěže má tak skvělého muže, já si bohužel musím vařit a péct sama...
OdpovědětVymazatHmm, vypadá to dobře, a myslím, že to bude i dobře chutnat
OdpovědětVymazatParáda.
OdpovědětVymazat[1]: No mě taky ne, vypadá to ale efektně, představuji si nějaký piknik, na kraji louky ...
OdpovědětVymazat[2]: Už to mají vymakaný, to bezlepkový těsto, dostali jsme kousek a chutnal jako pizza. Já bezlepkově zkouším jen když má Danča přijít na návštěvu, ale jen třeba křehké těsto z pohankové mouky. Takže to opravdu moc vymakaný nemám .
OdpovědětVymazat[3]: Viď. Taková "frajeřinka" a hned to pozvedne úroveň . Já bych třeba jen nudně zamotala závin.
OdpovědětVymazat