Přeskočit na hlavní obsah

Tuňáková terinka a la Annie

Občas jsem soutěživá, hodně soutěživá. Kvůli jedné soutěži jsem si koupila i novou kuchařku. Teď si jen klepu na čelo, proč jsem si jí nekoupila už dávno. Do Mořské (nejen) kuchařky se spolu rozhodně nedíváme naposledy.


Tuňáková terinka a la Annie
4 porce, 40 min, 960 kJ, chol. 214 mg, jednoduchá obtížnost
Potřebujeme:
200 g tuňáka z konzervy ve vlastní šťávě,
3 vejce,
3 lžíce kysané smetany,
125 g strouhaného sýra,
1 lžíce rajčatového protlaku,
sůl, pepř.

"Troubu předehřejeme na 180°C. Okapaníého tuňáka rozdrtíme vidličkou, ale můžeme i rozmixovat. Vmíchám ostatní suroviny a dobře vymícháme dohladka. Směs přendáme do čtyř malých zapékacích misek - kokotek. V toubě zapečeme přibližně 30 minut. Servírujeme vlažné i studené zakápnuté citrónovou šťávou. Doplníme pečivem, listy salátu, rajčaty, avokádem a majonézou.
Místo konzervy můžeme použít i tuňáka pečeného, např. zbytek z předešlého dne. Směs můžeme dochutit třeba cibulkou, petrželkou, tymiánem, několika kapkami tabasca. Tuňáka lze nahradit lososem, což je také výborné. Tato terinka bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem."
Pod poslední větu se podepisuji.

Komentáře

  1. Inspirace z této kuchařky nikdy nezklame Ani barevné miniaturní nádobíčko neubírá nic z velikosti receptu. Pro mě jedno velké mňam!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak kolem této kuchařky chodím už dlouho, vidím, že je na čase napsat Ježíškovi. Recept vypadá velmi lákavě, budu muset vyzkoušet na našem synovi!

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: + [2]: Množství receptu mě hned ohromilo, opravdu nechápu, proč už jsem si jí dávno nepořídila. A navíc, naše rodinná orientace se zaměřuje na ryby . Dnes jsem pekla pstruhy s rozmarýnem a hřebíčkem, naprudko, mňam večeře za chvilku.

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, to vypadá nádherně! Doma mám Sladkovodní kuchařku (výhra v soutěži páně Cuketky), po Mořské kuchařce už dlouho pokukuji, asi si ji nechám naježit.
    Roztomilé kokotky terince moc sluší a rybích receptů není nikdy dost!

    OdpovědětVymazat
  5. Na rybách se dá opravdu přežít všechno! 14 dnů jsem nejedla skoro nic jiného než poklady z moře. V ČR jsem to hned porušila chlebíčkem s vajíčkem na první benzínce Ale bylo to pochybení z hladu. Rybám dávám zelenou i doma a těším se na prvního čerstvého pstroužka, kterého si dám.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Vítám doma, takové chlebíčky nikde ve světě nemají . Jak sama vidíš, trochu jsem zamrzla s tvořením. Uvidím, jakým směrem napnu plachty, ale vidím to na severozápad, směr zdravá výživa .

    OdpovědětVymazat
  7. A takový čerstvý pstruh mému směru vůbec neodporuje, chutná mi nejvíc ze skladkovodních ryb, víc než candát, který je pasován na tento královský post nejchutnějšího masa.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!