Občas jsem soutěživá, hodně soutěživá. Kvůli jedné soutěži jsem si koupila i novou kuchařku. Teď si jen klepu na čelo, proč jsem si jí nekoupila už dávno. Do Mořské (nejen) kuchařky se spolu rozhodně nedíváme naposledy.
Tuňáková terinka a la Annie
4 porce, 40 min, 960 kJ, chol. 214 mg, jednoduchá obtížnost
Potřebujeme:
200 g tuňáka z konzervy ve vlastní šťávě,
3 vejce,
3 lžíce kysané smetany,
125 g strouhaného sýra,
1 lžíce rajčatového protlaku,
sůl, pepř.
"Troubu předehřejeme na 180°C. Okapaníého tuňáka rozdrtíme vidličkou, ale můžeme i rozmixovat. Vmíchám ostatní suroviny a dobře vymícháme dohladka. Směs přendáme do čtyř malých zapékacích misek - kokotek. V toubě zapečeme přibližně 30 minut. Servírujeme vlažné i studené zakápnuté citrónovou šťávou. Doplníme pečivem, listy salátu, rajčaty, avokádem a majonézou.
Místo konzervy můžeme použít i tuňáka pečeného, např. zbytek z předešlého dne. Směs můžeme dochutit třeba cibulkou, petrželkou, tymiánem, několika kapkami tabasca. Tuňáka lze nahradit lososem, což je také výborné. Tato terinka bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem."
Pod poslední větu se podepisuji.
Inspirace z této kuchařky nikdy nezklame Ani barevné miniaturní nádobíčko neubírá nic z velikosti receptu. Pro mě jedno velké mňam!
OdpovědětVymazatTak kolem této kuchařky chodím už dlouho, vidím, že je na čase napsat Ježíškovi. Recept vypadá velmi lákavě, budu muset vyzkoušet na našem synovi!
OdpovědětVymazat[1]: + [2]: Množství receptu mě hned ohromilo, opravdu nechápu, proč už jsem si jí dávno nepořídila. A navíc, naše rodinná orientace se zaměřuje na ryby . Dnes jsem pekla pstruhy s rozmarýnem a hřebíčkem, naprudko, mňam večeře za chvilku.
OdpovědětVymazatAch, to vypadá nádherně! Doma mám Sladkovodní kuchařku (výhra v soutěži páně Cuketky), po Mořské kuchařce už dlouho pokukuji, asi si ji nechám naježit.
OdpovědětVymazatRoztomilé kokotky terince moc sluší a rybích receptů není nikdy dost!
Na rybách se dá opravdu přežít všechno! 14 dnů jsem nejedla skoro nic jiného než poklady z moře. V ČR jsem to hned porušila chlebíčkem s vajíčkem na první benzínce Ale bylo to pochybení z hladu. Rybám dávám zelenou i doma a těším se na prvního čerstvého pstroužka, kterého si dám.
OdpovědětVymazat[5]: Vítám doma, takové chlebíčky nikde ve světě nemají . Jak sama vidíš, trochu jsem zamrzla s tvořením. Uvidím, jakým směrem napnu plachty, ale vidím to na severozápad, směr zdravá výživa .
OdpovědětVymazatA takový čerstvý pstruh mému směru vůbec neodporuje, chutná mi nejvíc ze skladkovodních ryb, víc než candát, který je pasován na tento královský post nejchutnějšího masa.
OdpovědětVymazat