Přeskočit na hlavní obsah

Vegg-Go, vegan + vegetarian bar


Díky portálu Blogerky.cz a voucheru získanému v rámci výzvy veg a vegetariánského baru Vegg-Go jsem měla možnost zdarma ochutnat cokoliv z Vegg-Go menu. Po náročném dni jsem se rozhodla pro "take away," v pevné a eko papírové taštičce jsem si odnesla z pobočky Obchodního centra Chodov v Praze pořádnou večeři pro dva domu. A už jsem nevařila! S vegetariánským a někdy i veganským stravováním "laškuji" možná tak rok. Totiž, když Vás nepřesvědčí Vaši životní přesvědčení nejíst živé tvory, možná Vás dožene vlastní tělo, které si řekne, co je mu momentálně potřeba a možná i ten věk hraje poměrně důležitou roli :-). Z vlastní zkušenosti vím, že to nejchutnější jídlo se skládá z těch nejkvalitnějších (rozuměj poctivě a neurychlovaně pěstovaných a vyrobených) surovin. Pak není třeba žádných vychytávek ani dochucovadel, jen to chce trochu citu, jak jednotlivé složky k sobě poskládat. A to se tedy Vegg-Go opravdu povedlo.


Já si v taštičce odnesla VeggWrap, květákový tabouleh s puntíkatou dýní, hummus (to, jak mi hummus chutná už možná hraničí s obcesí!) a březovou vodu. Jídlo jsem si chtěla pořádně a v klidu, na čerstvém vzduchu, užít.



č. 1 - hummus z cizrny, bomba největší, přesně takový, který miluju. Do sametova rozmixovaný, až vyšlehaný, lehká příchut česneku, zakápnutý olivovým olejem. Snědla bych ho tuny, asi, domů jsem si přinesla dvě vrchovaté naběračky. Hodnotná bílkovina se počítá!


č. 2 - VeggWrap jsem vzala pro muže. Chilli tortilla je naplněná houbovým salátem s bulgurem (cibule, paprika tří barev, máslo, česnek, olivový olej, žampióny, bulgur, sůl, pepř). Navrchu sedí tři vysmažené zeleninové kuličky. Sami si můžete wrap poskládat podle svých chutí. Na výběr je neochucená tortilla pšeničná a dvě ochucené - špenátová a chilli. Dovnitř salát podle libosti a na výběr je opět i dresing - jogurt nebo hummus. (Jaký dresing jsem vybrala já je určitě zcela jasné. Hummus). Wrap je uložený opět do solidního a pevného kornoutku, zabalený do papíru bez úhony přežil další třičtvrtě hodinové cestování.



Jediný slabý článek byly zeleninové koule. Buď cestováním pozbyly na čerstvosti, nebo byly málo propečené, uvnitř byly trochu mazlavější konzistence. Ale jako fakt nejsem hnidopich. Jeden takový wrap je hodně sytý a bohatě stačí k obědu, Za 99,00 korun českých, zdravě? Bez domácí přípravy jídla? V nákupním centru, mezi řetězci různě zdravého i nezdravého rychlého občerstvení? To chceš!


č. 3 - puntíkatá dýně. Pod roztomilým názvem se skrývá salát z máslové dýně, jarní cibulky, dýňového seminka, brusinek (ty jsem tam necítila), olivového oleje, citrónové šťávy , sójové omáčky, zázvoru, česneku, quinoi, osoleno, opepřeno.


Skvělý - jemný a moc, moc chutný, nic nechybí, nic nepřebíjí. 100 g za 35,00.



č. 4 - květákový tabouleh. Salát ze syrového květáku, malých kostiček máslové dýňě , červené cibule, chilli papriky, okurky, česneku, máty, petržele, hrášku, dýňových seminek, olivového oeje, citrónové šťávy, soli, pepře. Samotný salát mi chutnal trochu nahořkle a vůbec nemůžu určit, proč. Ale doplnila jsem ho hummusem a už jsem neměla žádný problém. Cizrnový hummus a květákový tabouleh se k sobě skvěle hodí a chutě se vyvažují. Cena opět 35,00 korun za 100 g.


č. 5 - březová voda Birk s bezovou příchutí. Tak její koupě (za 79,00 korun českých)byla možná vyloženě moje marnivost, mohla jsem si dát čertvě připravenou okurkovou limonádu, ale já jsem opravdu chtěla ochutnat šťávu ze stromu. Protože doposud jsem jen viděla v dokumentárních filmech stáčení březové mízy. :-) "Každý den vypije strom bříza 300l vody a proto obsahuje několik tisíc litrů mízy. Voda se do lahví Sealand Birk plní přímo ze stromu. Chuť je svěží a připomíná jaro - jemná, příjemná a sladká. Je to povzbuzijíca tekutina - pro tělo i duši."

‪#‎LoveYourLive #‎vegggo‬

Za mě říkám baru Vegg-Go ano! Poctivé, dobré a když si to dobře nakombinujete, tak i nutričně vyvážené jídlo. Snidaně, svačinky, obědy, večeře. Najdete je v nákupních centrech po celé České republice, jako zdravou alternativu rychlého občerstvení. V Praze zatím na dvou místech, v Obchodním centru Chodov na Praze 4 a v Atriu Flora na Praze 3.
Díky za voucher Vegg-Go a jedné velice milé slečně, která mi včera pomohla menu tak svěle poskládat!






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...