Jestli si chcete toto léto hrát, mám tu něco pro vás. Florentýna vymyslela a vyhlásila letní, prázdninovou výzvu pro všechny hravé, nadšené ... Nemusí se cvičit bicáče, tricáče, agnličáci, kliky ani zdvihy nehrozí ... tedy pevně doufám.
Všeho si dopodrobna dočtete TADY U KUCHAŘKY PRO DCERU.
Na pionýrské tábory už nejezdím hodně dlouho a vlastně jsem je ani nikdy neměla ráda. Byla jsem ráda doma, introvert s knížkou v koutě. Tak to teď možná doháním. A zatím mě to baví. Ovšem, jsme teprve u úkolu č. 2. Který jsem vlastně splnila v předstihu, měla jsem totiž velkou chuť na pečené nové brambory. A v naší vietnamské sámošce se opravdu roztrhnul pytel s velice chutnými brambory:
Brambory jsem namočila a pak jsem je vydrhla fungl novou drátěnkou na mytí nádobí. Troubu jsem rozpálila na 200 °C, hned na začátku jsem do ní vrazila pekáč, aby také nabral grády. Odrhnuté bramory jsem prohodila v oleji, každou propíchla nožem, aby náhodou při pečení neexplodovala a šoupla na rozpálený plech. Pekla jsem půl hodiny.
Mezitím jsem si stihla utřít dva čerstvé stroužky českého česneku, který jsem taktéž koupila ve vietnamské sámošce, se solí. Přidala jsem 250 g bílého jogurtu. Nasekala jsem hrst čerstvé bazalky a pažitky, přidala do jogurtu a dala vychladit do lednice.
Bazalku mám předpěstovanou ze skleníku, vysetou ze semínek asi na začátku dubna. Teď si jen přepichuju velice vzrostlé sazenice do květináčů na balkón a zaštipuji výhonky, aby trochu košatěla. Zahrádku mám tři kilometry od balónu, proto to přepichování.
Pažitku jsem na férovku koupila v suprmárketu /čti supermarketu/ a přesadila do kvalitnější zeminy.
Úplně jsem na ně dostala chuť! Budou zítra se pstruhem, taktéž bylinkovým. Moc díky za inspiraci, Maruško!
OdpovědětVymazat